Copiii Scolii 3 marcheaza

Ziua Internationala a Educatiei, 5 octombrie 2019

Festivitatea de deschidere

a anului școlar 2019-2020

Acest moment va marca începutul unei noi etape din viața de elev. Împreună vom acumula experiențe, emoții și împliniri, încercând să depăşim obstacolele de pe drumul cunoaşterii.

Festivitatea de încheiere a anului școlar

Bucurati-va de ce ati reusit sa faceti pana acum

si

promiteti-va ca veti atinge infinitul!

 

Proiect educațional 

IMPLICĂ-TE: FII  PUTEREA ROMÂNIEI!

Acord de parteneriat_IMPLICĂ-TE_FII PUTEREA ROMÂNIEI!

Proiect educațional_IMPLICĂ-TE_FII PUTEREA ROMÂNIEI!

 

Premierea Mate-Olimpiada Editia a V-a 2019

 

ARMONII PASCALE

O primavara minunata!

Proiect Educațional

MĂRŢIŞORUL – SIMBOLUL PRIMĂVERII

 

 

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 PIATRA NEAMȚ

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 6 PIATRA NEAMȚ

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 9 PIATRA NEAMȚ

 

Proiect Educațional

 

SĂ NE AMINTIM DE COPILĂRIE – CU ION CREANGĂ

 

 

Imagine yourself in future

Cercul de pictura a Scolii Gimnaziale Nr. 3

 

Hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana!
 

 

 

Sebarea de Crăciun a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Piatra Neamț

 

Proiect educațional

„Stop bullying-ului în școala noastră”

            Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra Neamț în colaborare cu Asociația de Sprijin Comunitar ACS, Piatra Neamț și Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț,  a desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2018, Proiect educațional „Stop bullying-ului în școala noastră”, cu scopul de a preveni și de a combate violența în mediul școlar, respectiv a comportamentelor de intimidare (bullying).

Echipa de proiect:

Propunător: director, profesor Oniciuc Anișoara

Colaboratori:

 • Asociația de Sprijin Comunitar ACS, Piatra Neamț;
 • Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț;
 • diriginți: prof. Drăgoi Roxana, prof. Vintea-Filimon Ana Maria, prof. Gîlcescu Zenovia, prof. Goguță Iulia, prof. Iacoboaia George, prof. Gavriliu Oana, prof. Stratu Anca;
 • Consilier psihopedagogic, prof. Amihăesei Ana Maria;
 • Consilier educativ, prof. Goguță Iulia;
 • Informatician Ghiurcă Dorina.

Activități desfășurate:

Activitatea nr. 1

CUVINTELE CARE RĂNESC – activitate organizată de consilierul psihopedagogic Amihăesei Ana Maria în colaborare cu diriginta clasei a VII-a a, prof. Goguță Iulia și elevii clasei.

Această activitate a fost completată și cu alte activități de prevenire a bullying-ului, la clasele a VI-a și a VII-a, desfășurate de consilierul psihopedagogic Amihăesei Ana Maria.

Activitatea nr. 2

DESPRE BULLYING – activitate în colaborare cu Poliția Județeană Neamț, prin doamna Nicoleta Tablan, ca reprezentant.

Activitatea nr. 3

SCENETĂ TEMATICĂ – activitatea s-a desfășurat în această săptămână, pe 10 decembrie, în parteneriat cu Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”. și a constat în vizionarea, de către elevii claselor a VI-a și a VII-a din Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra Neamț și părinții acestora,  unei piese de teatru-forum „Ați văzut-o și pe aia?” , la sala de festivități a Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț.

Inpactul activităților asupra elevilor, a fost unul pozitiv, fapt dovedit în urma aplicării unor chestionare tuturor elevilor participanți la proiect.

SFATURI:

Toți avem puterea de a interveni în situații de bullying și hărțuire. Studiile arată că atunci când un observator intrevine, agresiunea încetează de obicei în 10 secunde.

 

 

 

 

La multi ani, ROMANIA!

 

Steagul Romaniei in culorile CHIMIEI

Cercul pedagogic al invatatorilor

in parteneriat cu

Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamţ

20 noiembrie 2018

 

 

Sarbatoarea Toamnei la grupa mica – GPN

„Școala Altfel”

Clasa pregătitoare A

100 DE BALOANE ȘI STEGULEȚE ÎN AN CENTENAR

 

Clasa I B

FESTIVALUL TOAMNEI

25 octombrie – O ZI DE ISTORIE ȘI PATRIOTISM

Clasa I D

PROIECT „VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE”

Clasa a II-a A

CENTRUL RUBIK HUB

Clasa a II-a C

ÎN VIZITĂ LA LABORATORUL PRISIPROD

Clasa a III-a B

Clasa a III-a D

Clasa a V-a B

Clasa a V-a C

Clasa a VI-a A

BAZA 95 AERIANĂ  – BACĂU

Clasa a VI-a B

ATELIERUL DE CIOCOLATĂ

ACTIVITATE CU ISU

MĂNĂSTIREA VORONEȚ

MUZEUL LEMNULUI CÂMPULUNG MOLDOVENESC

MUZEULUI OULUI – VAMA

TRIBUNALUL COMERCIAL

Clasa a VII-a A

CIMITIRUL VESEL

LA „MOARA LUI NICULAI”

MĂNĂSTIREA BÂRSANA

MEMORIALUL DURERII – SIGHETUL MARMAȚIEI

MUZEUL OULUI

 

Clasa a VII-a B

MUZEUL MILITAR NAȚIONAL – BUCUREȘTI

 

OBIECTIVE TURISTICE – BUCUREȘTI

Clasa a VII-a D

DRUMEȚIE

SALA SPORTULUI PIATRA NEAMȚ

 

 

 

 

Ziua Educatiei

Parteneriat cu Directia Antidrog

Festivitatea de încheiere a anului şcolar 2017-2018

   

Scoala de AFACERI CBS

Biblioteca Județeană ”G.T.Kirileanu” – Gradinița cu Program Normal
”Jucării pentru copii… construite de copii…”

Parteneriat GPN – Biblioteca Județeană ”G. T. Kirileanu”

”Ce frumoasă-i lumea!”

Copiii Scolii 3 – Cupa DHS

 

“Micii gradinari” – grupa stelutelor GPN

 

In asteptarea sarbatorii Pastelui

ZIUA GESTULUI FRUMOS

13 martie 2018

 

Vernisaj expozitie-concurs

de lucrari plastice “Arta si stiinta

la Biblioteca Judeteana “G.T. Kirileanu” Neamţ

Artistii Scolii 3

Arta in Scoala 3

La multi ani!

Vine primavara!

La multi ani, Nica!

Parteneriat cu Directia Antidrog

„Let`s Do It, România!”

15 septembrie a fost Zi de Curățenie Națională în România

             Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 Piatra Neamț şi-au pus mănuşi, au luat saci şi au participat la „Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale. Încă de la primele ore ale dimineţii, voluntarii au venit la punctul de înregistrare din Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, iar acţiunea s-a încheiat în jurul orei 15:00, când partenerii de la salubritate au început colectarea sacilor în vederea valorificării resurselor.
                Activitatea „Let`s Do It, Romania!” nu ar fi posibilă fără organizatorii Asociației Sens Civic și a profesorilor de educație fizică Drăgoi Roxana, Olariu Ana Maria, Rusu Alexandru și Iacoboaia George.

 

 

Serbarea de sfârșit de an școlar 2017 – 2018

Clasa I D

 

 

Crăciunul, darul bucuriei

Crăciunul este o sărbătoare care renaște copilul din fiecare și ne ajută să fim mai buni. Cu această ocazie, mai multe clase din ciclul primar, precum și grupele de grădiniță au prezentat programe artistice cu specific: poezii, colinde și cântece de Crăciun, datini de Anul Nou. Corul școlii noastre a intonat frumoase colinde în fața cadrelor didactice, clasele a V-a (A, B, C) au prezentat programe artistice care au inclus scenetele Moș Crăciun a fost răpit și L-am visat pe nenea Iancu, creații dramatice studiate în cadrul opționalului Literatură. Teatru. Film „Micii artiști” inițiat de profesor Goguță Iulia, a cărui finalitate o constituie prezentarea în fața publicului (în cazul de față, publicul a fost format din părinții și frații elevilor celor 3 clase).

În cadrul parteneriatului educațional I love Christmas (21 decembrie 2017) în care au fost implicate Școala Gimnazială ”Dumitru Almaș”, Negrești (coordonator prof. Drăgoi Bogdan), Școala Gimnazială Nr. 10, Piatra Neamț (coordonator prof. Smărăndeanu Petronela) și Școala Gimnazială Nr. 3, Piatra Neamț (coordonatori prof. Goguță Iulia și Gavriliu Oana), activitățile s-au desfășurat în cabinetul de informatică al școlii noastre, fiecare școală aducând în fața publicului o activitate deosebită și specifică sărbătorilor de iarnă. În final, copiii implicați au colaborat la realizarea unor felicitări și dedicații de Crăciun, adunate într-un panou tematic.

 

Prietenia a doi scriitori, Eminescu și Creangă

La sfârșitul lunii decembrie 2017 s-au împlinit 128 de ani de la moartea marelui povestitor Ion Creangă, iar pe 15 ianuarie 2018, 129 de ani de la moartea ”Luceafărului” poeziei românești, Mihai Eminescu. Pentru comemorarea celor doi scriitori, elevii clasei a VI-a D au realizat postere dedicate acestora. Pe 15 ianuarie 2018, la fiecare clasă din școala noastră s-au desfășurat activități comemorative: scurte programe artistice, prezentări Power Point, vizionări de filme, concursuri de desene.

 

Hai să dăm mână cu mână

Pentru România străbună!

Să ne apărăm pământul,

Și credința, și cuvântul!

 

 

La 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire, Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Unirea de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Evenimentul a fost marcat și în școala noastră sub directa îndrumare a doamnei profesoare Cristiana Șoimaru, care a inițiat un concurs pe teme istorice și realizarea unor postere tematice.

 

Parteneriat educațional Sărbătoriții lunii:

Caragiale, Slavici, Eminescu

 

 

Pe 18 decembrie 2017 a fost încheiat un parteneriat educațional între Casa Corpului Didactic Neamț, reprezentată prin director profesor Moise Florentina și Școala Gimnazială Nr. 3, Piatra Neamț, reprezentată prin director profesor Oniciuc Anișoara. Obiectivul contractului de parteneriat îl reprezintă colaborarea în vederea organizării, derulării și promovării activității cultural-metodice Sărbătoriții lunii: Caragiale, Slavici, Eminescu. Una dintre activități a constat în prezentarea scenetei L-am visat pe nenea Iancu, adaptare după Dumitru Stanciu în interpretarea unor elevi de la clasele a V-a A, B, C, în zilele de 19, 20, 21.XII.2017, ora 17, în fața părinților acestor elevi.

 

Parteneriat Gazeta Matematică, coordonator director adjunct, prof. înv. primar Hurjui Irina la clasele primare în lunile ianuarie și martie

 

Parteneriat educațional între Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra Neamț și Teatrul Tomis Constanța, coordonatori director adjunct, prof. înv. primar Hurjui Irina și doamna Vlad Adriana, la clasele primare în lunile octombrie – martie – mai.

 

Parteneriat educațional Comorile din cărți, coordonatori prof. înv. preșcolar Șerban Mihaela și prof. înv. preșcolar Socea Elena și Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu, reprezentată prin director Mihaela Mereuță.

 

Proiect educațional Cartea, un prieten drag, coordonator prof. înv. preșcolar Soponaru Ana Petronela.

 

Proiectul național antiviolență

 

Proiectul a fost implementat de FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ A COMUNITĂȚILOR EDUCATIVE în colaborare cu ISJ NEAMȚ prin decizia nr. 12364 din 16.10.2017.

Diversificarea formelor de manifestare a delincvenței juvenile din ultimii ani, în special a infracțiunilor comise cu violență, impune realizarea de eforturi în scopul găsirii celor mai eficiente mijloace de contracarare a efectelor nocive ale acestui fenomen. De aceea, am considerat a fi oportună înscrierea în Proiectul Național de Conștientizare, Consultare și participare a copiilor și tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violență exercitate asupra lor în familie, școală și comunitate. Așadar, s-au desfășurat activități atât la nivel preșcolar, cât și primar și gimnazial, care au fost apreciate de elevi și cadrele didactice.

Perioada: 1-19 noiembrie 2017.

 

Săptămâna legumelor și fructelor donate – campanie desfășurată de ISJ NEAMȚ

 

Să aducem zâmbetul pe buzele unor oameni greu încercați de soartă, nu este foarte greu. De aceea, la inițiativa a două cadre didactice inimoase din școala noastră (profesor învățământ primar Daniela Solomon și profesor învățământ primar Mariana Burghelea), s-au strâns 250 de kg de fructe și legume care au fost donate Asociației Umanitare Acoperământul Maicii Domnului și respectiv, 505 kg de fructe și legume, Centrului pentru Îngrijiri a Persoanelor Vârstnice, Roznov.

 

Medalion

Mihail Sadoveanu (1880-1961)

5 noiembrie 2017

 

„S-a spus adesea despre Sadoveanu că este un mare povestitor; ceea ce povestește el sunt O mie și una de nopți ale românilor. Povestirea sadoveniană oprește timpul creând în jurul omului – povestitor sau ascultător –  un spațiu magic care-l protejează.” (Nicolae Manolescu)

 

Proiect Lăsați copiii să vină la mine!

 

Acord de parteneriat între Biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Piatra Neamț, reprezentat prin Preot Paroh Ailioaei Gheorghe și Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra Neamț, reprezentată prin director, profesor Anișoara Oniciuc, profesor Viorica Bucur și profesor Ioan Adrian Gavril.

Predarea religiei în școală are valențe educaționale deosebite, prin rolul ei formativ în viața tinerilor, reducând efectele negative ale crizei contemporane de identitate și de orientare, propunând modele viabile de bunătate și sfințenie și oferind tinerilor repere în viața și în societate.

Școala de bani pe roți

 

FLiP, camionul ce duce programul Școala de bani pe roți în toată țara, a ajuns în Piatra Neamț. Este vorba despre un program itinerant de educație financiară pentru copiii din România, prin care se oferă oportunitatea copiilor de a învăța, prin intermediul unor ateliere interactive, ce valoare au banii și cum ar putea să economisească. Activitatea durează 90 de minute, timp în care cei 15 elevi află diverse lucruri despre noțiuni financiare de bază. Din școala noastră au participat 15 elevi de la clasele a VI-a coordonați de doamna consilier educativ, profesor Iulia Goguță, care au dat răspunsuri foarte bune și au fost apreciați de trainerul cu care au lucrat.

Colaboratori:

BCR Leasing

FUNDAȚIA VODAFONE România

 

1 Decembrie – ZI NAȚIONALĂ

1 Decembrie este ZIUA NAȚIONALĂ A ȚĂRII NOASTRE

 

La 1 Decembrie 1918 s-a împlinit marele vis al românilor, iar Moldova, Basarabia, Țara Românească și Dobrogea au devenit ROMÂNIA.

Unirea Ardealului cu țara a însemnat întregirea unui popor care și-a scris istoria cu sânge…

În școala noastră, s-au desfășurat activități specifice, inițiate atât de doamna profesoară de istorie, Cristiana Marilena Șoimaru, cât și de către celelalte cadre didactice. Elevii au purtat timp de 3 zile ecusoane tricolore, au realizat postere dedicate Unirii și unii dintre ei s-au îmbrăcat în costume naționale și ii.

 

Proiect de parteneriat educațional

„Unire-n cuget și-n șimțiri”

Uniți în „cuget și simțiri”, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Piatra Neamț au sărbătorit împreună Ziua Unirii Principatelor, Moldova și Țara Românească, sub domnia lui Al. I. Cuza.

Au desfășurat activități dedicate Unirii de la 24 ianuarie 1859 și personalității lui Cuza, au recitat versurile lui Vasile Alecsandri, au cântat și au dansat Hora Unirii împreună cu preșcolarii Grădiniței Nr. 3.

Cu mic, cu mare, au marcat în suflete o sărbătoare a tuturor românilor și au înțeles că:

„Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi și la durere.
Unde-s doi, puterea crește
Și dușmanul nu sporește!”

Comemorare – Mica Unire la Librăria Casa Cărţii

Proiect de parteneriat educational

„Eminescu-floare de crin”

11 ianuarie 2017- 17 ianuarie 2017

Scopul proiectului:

 • Cunoașterea operei și vieții poetului Mihai Eminescu;
 • Dezvoltarea dragostei pentru literatura română clasică și contemporană.

Coordonatori proiect:

 • Prof. pt. înv. primar Dobria Mihaela
 • Prof. Șerban Petronela
 • Prof. Șoimaru Cristiana

20170116_103801 20170116_103840 20170116_104025 20170116_104104 20170116_104548 20170116_11512620170116_103711

20170116_104239

GLOSSĂ
Mihai Eminescu

Vreme trece, vreme vine,

Toate-s vechi și nouă toate;

Ce e rău și ce e bine

Tu te-ntreabă și socoate;

Nu spera și nu ai teamă,

Ce e val ca valul trece;

De te-ndeamnă, de te cheamă,

Tu rămâi la toate rece.

 

Time is passing, time is coming,

All is old and new is all;

Whether bad or whether good,

You shall wonder and ponder;

Don’t get your hopes high and do not fear,

Things do pass, they never stay;

Whether they are persuading, whether they are calling,

You shall remain restrained and cold hearted.

 clasa a VII-a B

POZA 1 SORLESCU ANTONETA POZA 2 SORLESCU ANTONETA

 

CONCURSUL “MATE OLIMPIADA MICILOR ŞCOLARI”

Etapa judeteana:

Desfăşurarea Concursului “MATE OLIMPIADA MICILOR ŞCOLARI” – 28.05.2016

REGULAMENT “MATE OLIMPIADA MICILOR SCOLARI” 2016

Subiecte pt clasa a 3-a, 28 mai 2016, etapa judeteana

Subiecte pt clasa a 4-a, 28 mai 2016, etapa judeteana

Subiecte pt clasa a 5-a, 28 mai 2016, etapa judeteana

Barem de corectare pt clasa a 3-a, 28 mai 2016, etapa judeteana

Barem de corectare pt clasa a 4-a, 28 mai 2016, etapa judeteana

Barem de corectare pt clasa a 5-a 28 mai 2016, etapa judeteana

 

Rezultatele Concursului “MATE OLIMPIADA MICILOR ŞCOLARI” – 28.05.2016

Clasa a III-a

Clasa a IV-a

Clasa a V-a

Anunt contestatii

Rezultatele dupa contestatii si premiile obtinute la Concurs

PROIECT INTERJUDETEAN

 

“SCOALA ZUGRAVITA PRIN OCHI DE COPIL”

concurs interjudetean (2) In cadrul acestui proiect, in urma parteneriatului cu Scoala Gimnaziala Nr. 11 Buzau, copiii scolii noastre au putut participa la CONCURSUL INTERJUDETEAN DE CREATIE LITERARA, publicat in CAERI 2015 / pozitia 373, avand doua sectiuni: creatie literara si creatie plastica. Andronic Maria, eleva in clasa a IV-a, s-a facut remarcata prin lucrarea cu titlul “Notele muzicale”, obtinand locul al II-lea. concurs interjudetean (1)

 

PROIECT INTERNATIONAL DE SCRIERE CREATIVA

 

EDITIA A VI-A

 

publicat in CAERI 2015 / pozitia 1064

Lucrarile copiilor scolii noastre au obtinut rezultate deosebite in cadrul Concursului international de scriere creativa “Copilul in lumea cuvintelor”, editia a VI-a, in cadrul sectiunilor “Florile gandului” – proza si “Poezia – Muzica sufletului”. Au participat copii din Romania, Republica Moldova, Spania, Italia, Anglia si Franta. Profesorii coordonatori de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Raucesti au realizat un ghid metodic pentru orele de limba si literatura romana, folosind toate creatiile literare premiate, elevii scolii noastre obtinand 4 premii, prin elevi din clasele a II-a si a IV-a: Balan Vanessa-Maria, Voicu Mateea, Ionascu-Strungariu Viviana si Andronic Maria.   ScreenShot069

Matematica pentru toti

 

Concurs interjudetean de matematica

 

publicat in CAERI 2015 / pozitia 1095

Copiii scolii noastre au participat la Concursul intejudetean de matematica “MATEMATICA PENTRU TOTI”, editia I, concurs inscris in Calendarul activitatilor educative regionale si interjudetene 2015. Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” a organizat în perioada 7 – 8 aprilie prima ediţie a concursului “Matematica pentru toţi”. La concurs au participat 180 de elevi din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău şi Neamţ. Concursul a fost adresat elevilor claselor IV – VIII. ScreenShot070  

CARAVANA ECOTIC si “ZILELE ECO IN SCOALA MEA” 

(05 noiembrie 2014 – 31 mai 2015)

CARAVANA ECOTIC este titlul proiectului pentru care ECOTIC a primit cofinantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Campania „ZILELE ECO IN SCOALA TA!” presupune participarea scolilor si a comunitatilor din care acestea fac parte prin profesori, elevi cat si familiile acestora in activitatile cu specific ecologic desfasurate de institutia de invatamant implicata in campanie. Punctul culminant al acestei campanii il reprezinta vizita Caravanei ECOTIC la scoala participanta in proiect.

Activitatile cuprinse in aceasta campanie trebuie indeplinite in proportie de 100%, fiind singura modalitate prin care profesorii participanti precum si scolile participante se vor califica in vederea premierii organizate la finalul fiecarei etape cuprinsa in Proiect.

Obiectivele acestei campanii sunt:

 • conştientizarea importanţei reciclării corecte a DEEE
 • insuşirea unor deprinderi în spiritul protectiei mediului, în rândul elevilor si al profesorilor
 • dezvoltarea spiritului ecologic prin participarea efectivă la colectarea separata a DEEE si DBA
 • implementarea şi dezvoltarea unui program activ de comunicare şi desfăşurare de activitati ecologice în şcoli, care sa cuprinda si colectarea separata a deseurilor de echipamente electrice si electroice (DEEE), dar in conformitate cu activitatile detaliate in prezentul Regulament.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????   ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

 

 

Proiect educațional

IPJ Neamt si Școala Gimnazială Nr 3 Piatra Neamt

Au fost organizate campanii de prevenire:

– campania de prevenire a infracțiunilor de tâlhărie și a agresiunilor stradale
– campania ”PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI”
– proiectul ”VIOLENȚA TE COSTĂ SCUMP!”

Activitatile aferente s-au desfasurat atat la sediul IPJ Neamt, cat si in cadrul scolii noastre, prin intermediul unor lectii interactive tinute de cadre avand competente specifice.

 

20150325_120947 20150325_121310 20150325_121900 20150325_123001 20150325_123650 20150325_123653 20150325_124030 20150325_124204 20150325_124308 1 (1) 1 (3) 1 (4) 1 (5) 1 (8)

Icoane pe sticla

DSCN7309_800x600 DSCN7310_800x600 DSCN7311_800x600 DSCN7312_800x600 DSCN7313_800x600 DSCN7314_800x600 DSCN7315_800x600 DSCN7316_800x600 DSCN7317_800x600 DSCN7307_800x600 DSCN7308_800x600

Un altfel de baschet

SAM_3042_800x600 SAM_3043_800x600 SAM_3045_800x600 SAM_3047_800x600

In vizita la ADF

 

SAM_3032_800x600 SAM_3033_800x600 SAM_3034_800x600 SAM_3035_800x600 SAM_3036_800x600 SAM_3037_800x600 SAM_3039_800x600 SAM_3020_800x600 SAM_3021_800x600 SAM_3022_800x600 SAM_3023_800x600 SAM_3024_800x600 SAM_3025_800x600 SAM_3026_800x600 SAM_3027_800x600 SAM_3028_800x600 SAM_3029_800x600 SAM_3030_800x600 SAM_3031_800x600

Micii mestesugari ai SCOLII 3

SAM_3061_800x600 SAM_3060_800x600 SAM_3098_800x600 SAM_3096_800x600 SAM_3095_800x600 SAM_3093_800x600 SAM_3092_800x600 SAM_3091_800x600 SAM_3090_800x600 SAM_3089_800x600 SAM_3087_800x600 SAM_3086_800x600 SAM_3083_800x600 SAM_3082_800x600 SAM_3080_800x600 SAM_3079_800x600 SAM_3077_800x600 SAM_3076_800x600 SAM_3074_800x600 SAM_3072_800x600 SAM_3071_800x600 SAM_3069_800x600 SAM_3068_800x600 SAM_3066_800x600 SAM_3065_800x600 SAM_3064_800x600 SAM_3062_800x600

”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” ediţia 2015

Scoala Altfel cu profesori de la

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt

DSCN7306_800x600 DSCN7305_800x600 DSCN7304_800x600 DSCN7303_800x600 DSCN7302_800x600 DSCN7301_800x600 DSCN7300_800x600 DSCN7299_800x600 DSCN7298_800x600 DSCN7297_800x600 DSCN7296_800x600 DSCN7295_800x600 DSCN7294_800x600 DSCN7293_800x600 DSCN7292_800x600 DSCN7291_800x600 DSCN7290_800x600 DSCN7289_800x600 DSCN7291_800x600 DSCN7290_800x600 DSCN7289_800x600

Viata la pozitiv

Învață să gândești pozitiv, să trăiești pozitiv!

Deschiderea (1)Deschiderea (2)

Miercuri, 28 ianuarie,la ora 12,

echipa voluntarilor pozitiviști a lansat PROIECTUL EDUCAȚIONAL

VIAȚA LA POZITIV- Junior.

Prof. înv. primar Solomon Daniela,

Dandu Marieta, Acristinei Daniela,

Hurjui Irina, Amaicei Ghineț Mihaela

 

Lansarea programului

Lumea povestilor

Poze – 1 iunie

Poze – Micii pictori

Poze – Protejez natura

Poze – Ziua parintilor

Livada scolii

 

 

MATE OLIMPIADA MICILOR SCOLARI

Proiect finantat de CJ Neamt – 18 OCTOMBRIE 2014

Manager proiect,

prof. Cristiana Şoimaru Mihaela

 

Olteanu Carmen

Amaicei-Bilbor Mihaela

Acristinei Daniela

Chirica Simona

Onofrei Ciprian

Diseminarea proiectului si premierea elevilor – 24 octombrie 2014

DSC_0035

Scopul

Antrenarea unui număr de circa 250 elevi din ciclul primar (clasele a II-a, III-a si a IV-a), selectați din școlile județului Neamț (mediul urban), capabili de performanțe în matematică, în vederea evaluării cunoștințelor în cadrul unui concurs de matematică.

Obiective

O1 Dezvoltarea capacității elevilor de înțelegere a conceptelor, terminologiei și a procedurilor de calcul specific matematicii;

O2 Dezvoltarea capacităţilor elevilor de investigare şi rezolvare de probleme de matematică;

O3 Dezvoltarea spiritului participativ, de interactivitate și intercomunicare, utilizând limbajul matematic;

O4 Dezvoltarea interesului şi a motivaţiei elevilor din ciclul primar pentru studiul şi aplicarea matematicii în contexte variate;

O5 Creșterea competențelor și performanțelor generale și specifice la nivelul disciplinei școlare, interdisciplinar și transdisciplinar.

Desfasurarea proiectului

 1. Promovarea concursului pe site-ul Școlii Gimnaziale Nr. 3, în cadrul ISJ Neamț, prin    mail-uri, afișe, invitații în format electronic
 2. Conceperea regulamentului de organizare și desfășurare a concursului
 3. Stabilirea programei pentru fiecare clasă
 4. Stabilirea perioadei de înscriere pentru cadrul didactic care participă cu eleviiConcursul s-a desfăşurat în două etape:  
  • Etapa I : Selecția grupului țintă – 01.10.2014

               Cadrele didactice care au dorit participarea au aplicat la clasă teste inițiale. Testele și baremele de corectare, concepute de echipa de redactare a subiectelor, s-au publicat în ziua de 01.10.2014, la ora 7.30, pe site-ul www.scoala3pn.ro, de unde au putut fi descărcate. Fiecare cadru didactic participant a avut responsabilitatea de a le corecta pe baza baremului de verificare.  S-a întocmit un tabel cu primii 3 elevi clasați din fiecare clasă, centralizat la nivelul unității școlare, semnat de directorul școlii.

  Tabelele au fost transmise pe adresa de e-mail a școlii organizatoare până vineri, 03.10.2014, spre a fi centralizate și a se stabili grupul țintă participant la concurs.

  • Etapa a II-a: Desfășurarea concursului MATE OLIMPIADA MICILOR ȘCOLARI – 18.10.2014

  Etapa judeţeană a concursului s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamț, începând cu ora 9:00. Elevii au fost prezenți cu cel puțin un sfert de oră înainte de începerea concursului. Copiii care au provenit din afara municipiului Piatra-Neamț au venit însoțiți de un cadru didactic de la școala de proveniență. Cheltuielile de deplasare ale elevilor și ale profesorilor însoțitori, veniți din afara municipiului, au fost decontate din bugetul proiectului, pe baza unor documente doveditoare şi în urma solicitărilor.

  Din cele trei subiecte prestabilite s-a extras, în dimineața concursului, unul singur, care a constituit subiectul de concurs. Acesta s-a multiplicat pentru fiecare participant.

  Durata concursului a fost de 90 de minute pentru elevii din clasele a II-a și 120 de minute pentru elevii claselor a III-a si a IV-a.

  Comisia de evaluare a corectat tezele pe baza baremului, a centralizat și validat rezultatele care au fost afișate la avizierul Școlii Gimnaziale Nr. 3 și pe site-ul http:// www.scoala3pn.ro.

  S-au acordat premii pentru locurile I, II și III. Elevii premiați au primit diplome și bani.

 

ARHIVA

 

 

 

Proiect ECOSCOALA– da click pentru mai multe informatii

Being young reporters for the environment involves us.

Recycling or not do today impacts the earth for future generations. It is important for the future of our planet to get kids involved with recycling.

Recycling help earth!